Hoppa till innehåll

Foto

Mutant Chronicles


  • Please log in to reply
31 svar på detta inlägg

#26 Cartman

Cartman

    Deputy Admiral

  • Aktiv member
  • 10 210 Inlägg:
  • Gender:Not Telling

Postad 30 oktober 2008 - 17:55

Atlantic ger ut filmen på DVD och Blu-ray här i sverige den 18/2 2009. Det är ju ett bolag vars filmer (DVD) rätt snabbt (6-12 månader) dyker upp i ställen med 1 för 59:- och 2 för 99:- filmer. :)

En film jag är nyfiken på och har haft liggandes. Får se om jag hinner att se den innan jag köper den som billig DVD istället. ;)

Postad bild Postad bild

Detta inlägg har redigerats av Cartman: 30 oktober 2008 - 17:56


#27 Robert Jonsson

Robert Jonsson

    Love Cthulhu

  • Aktiv member
  • 14 154 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Örebro
  • Interests:Spel, narrativ och skrivande.

Postad 30 oktober 2008 - 19:14

Låter lovande. Definitivt ett intressant köp när det beger sig. :)
Robert Jonsson | Moment 223 | Bortom: Lögnens slöja | Facebook

»Cthulhu är passé. Det är Love Cthulhu som gäller numera. Jag hade då bara inte en aning om att det var jag som var Love Cthulhu.«

#28 Cartman

Cartman

    Deputy Admiral

  • Aktiv member
  • 10 210 Inlägg:
  • Gender:Not Telling

Postad 05 november 2008 - 11:58

Jag har väldigt fina minnen till brädspelet men det återstår ju att se om man återfår något av den känslan när man ser filmen. :)

Quiet Earth - From concept to construction: The Mutant Chronicles

Tuesday, November 4th, 2008

There's been a lot of talk of the evils of green screen productions lately, in particular, Simon Hunter's The Mutant Chronicles seems to be continually labeled as a film that relies too heavily on computer generated landscapes and FX integration. Would it surprise you to learn that the majority of The Mutant Chronicles was actually conceived and built old school style?

Yep, Hunter and his uber talented crew used every trick in the book to create one of the most triking post apocalyptic scifi films we've seen in a while. Everything from model cityscapes, to full scale cannons, and steampunk ships were built while the creature FX and gore were primarily done practically (with some CG blood of course). We got our hands on some insider images and have compiled a massive gallery of concept art and behind the scenes images (as well as posters and such) of The Mutant Chronicles for you. Discover just how epic the production was. It's pretty darn rad.

Följ länken för att se bilderna.


EDIT:

Quiet Earth - We talk to mad sci-fi genius Simon Hunter about The Mutant Chronicles.

Detta inlägg har redigerats av Cartman: 08 november 2008 - 12:59


#29 Cartman

Cartman

    Deputy Admiral

  • Aktiv member
  • 10 210 Inlägg:
  • Gender:Not Telling

Postad 01 september 2009 - 13:13

Jag har väntat på att få se filmen enda sedan man började prata om att göra den och det är många år sedan dess. Allt har gått i vågor under årens lopp och jag vill ju tro att det finns en förklaring till det och att det är en av dom bidragande orsakerna till att filmen är så bra som den är.

Den är baserad på rollspelet med samma namn. Ett spel som är framtaget av det Svenska företaget Target Games. Jag har bara spelat det några fåtal gånger och är mer bekant med brädspelet "Mutant Chronicles - Kampen om Citadellet". Så jag kommer inte ihåg tillräckligt mycket av rollspelet för att kunna avgöra hur pass trogen filmen är det. Men magkänslan säger att det är av positiv natur.

Filmen är mycket snygg. Mörk och skitig krigsmiljö som osar av andra världskriget men som är förlagt till framtiden i den här filmen. Fotot i filmen är smått fantastiskt.

Handlingen är bra, spännande och riktigt intressant. Karaktärerna är mycket välspelade, speciellt Samuel som spelas av Ron Perlman. Det här måste vara en av dom mer seriösa rollerna som jag har sett honom göra och det är en fröjd att få se honom spela en seriös roll för omväxlings skull. Även Thomas Jane gör en bra insats som Mitch Hunter.

John Malkovich roll är det dock lite si och så med. Dels är han med väldigt lite och när han väl är det får man intrycket av att han inte vet vad han ska göra och enbart är där för pengarnas skull.

Musiken är också den riktigt bra. Jag skulle inte ha någonting emot att ha filmmusiken på CD eller annat sätt för att kunna lyssna på när jag vill. Den passar perfekt in i filmen och förhöjer helhetsupplevelsen ännu mer.

Om jag ska anmärka på något så är det att man använt sig av mycket CGI i filmen, både på gott och ont. I många fall ser det mycket bra ut men på sina ställen känns miljöer och effekter överdrivna, orealistiska och ser dessutom ofärdiga ut. Men det är inget som jag låter störa upplevelsen. Jag tycker att dom positiva bitarna överväger dom få negativa som faktiskt finns.

Jag kan varmt rekommendera filmen och själv har jag redan börjat att längta tills jag ska se om den.

#30 GreenMonkey

GreenMonkey

    Lieutenant Junior Grade

  • Members
  • 51 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Knallebygden
  • Interests:Fotboll, Science Fiction, Färgen Blå, Marvel, och så älskar jag mina barn.

Postad 14 augusti 2010 - 22:45

Jag gillar den här filmen skarpt men som vanligt så tycker dom flesta av mina vänner precis tvärtom, dom typ tycker väldigt illa om filmen det är en antingen tycka illa om eller tycka väldigt bra om film, finns ingen mittemellan,trailern ovanför funkar inte längre pga av diverse förbud så jag lägger in en ny länk


Detta inlägg har redigerats av GreenMonkey: 14 augusti 2010 - 22:49


#31 Synon

Synon

    Voff!

  • SuperMod
  • 7 770 Inlägg:
  • Gender:Female
  • Location:Stockholm

Postad 17 september 2010 - 23:38

Jag har en förkärlek för apokalyptiska filmer, men kan inte påstå att jag hade några större förväntningar på denna film. I mitt tycke lät det mer som en renodlad actionrulle utan desto djupare innehåll. Och med facit i hand kan jag bara konstatera att min magkänsla hade rätt. Inte för att det är något fel med action, men jag tror filmen hade vunnit mer på om den hade byggt lite mer på storyn om maskinen i underjorden som skapade dessa mutanter. Nu blev det mer en knappt godkänd film som passar bra att ligga i soffan och slötitta på en fredag kväll. CGI:n var inte världens bästa, men passade ändå in då de inte försökte föreställa en storbudgetfilm á la Hollywood om ni förstår vad jag menar. Dock saknades den nervkittlande spänningen vilket pekar på brister i manuset. Skådespeleriet var ej på topp vilket kan förklaras med rollistan, men även på personregin. Inledningen med slagfältet var mest rörig och svår att hänga med i. Bästa scenen var nog den när de var i hissschaktet. Lite frågande är jag till herr Malkovich medverkan som var ganska medioker för att vara han.

Beviset för att intelligent liv finns i rymden är att de inte har kontaktat oss än.

Filmtipset | Live Long and Prosper





We are Apple. Lower your minds and surrender your wallets. We will add our biological and technological distinctiveness to you. Culture will adapt to service us. Resistance is futile.


#32 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19 025 Inlägg:
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Postad 30 november 2010 - 18:34

Det finns mer i storyn än vad som kanske släpps fram i den här filmen; säger min magkänsla iaf. Inte för att storyn är på något sätt dålig, den funkar rakt igenom, bara att det satsas kanske lite för mycket på action och mindre på story. Jag är rätt förtjust i postapocalypsism och den här kombon med känslan av första världskriget och steampunk är något som jag gärna ser mer av. Steampunk elementen räddar hela inledningen av filmen för övrigt som i princip bara är action scener i modern KlappKlapp-klippning. Visuellt så är filmen snygg - väldigt mycket greenscreen arbeten skulle jag tippa med resultat som kanske inte alltid funkar fullt ut. Antagligen bristerna i cgin som gör att actionscenerna klipps sönder i smådelar som gör att det blir väldigt svårt att få grepp om en del av de scenerna.
Skådespelarna sköter sig riktigt bra, jag tycker väl Hunter-karaktären är aningen för amerikansk soldat-hjälte för min typ men i övrigt så gillar jag prestationerna. Extra kul att återse Devon Aoki som jag senast såg i den underhållande DOA: Dead or Alive. Min lilla svaghet för tjejer som svingar svärd gör att jag uppskattar just Valerie Duval och kompanjonen Severian lite extra. Musiken är som tidigare sagts i tråden riktigt bra och sätter tonen väldigt bra. En film man lätt slår sönder en eftermiddag med och som man kanske inte skulle ha något emot att se mer av. @DuckDuckGo, @MovieZine.

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)