Jump to content

Photo

Senast sedda film


  • This topic is locked This topic is locked
1027 replies to this topic

#51 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 13 February 2008 - 21:11

Jag skulle tro det. Du lär aldrig bli så desperat filmsugen så det är värt och se den här. :lol: Men det hindrar mig inte från att raskt sätta upp följande klaiiska filmer på listan:
Attack of the Killer Mushrooms (1959)
Prehistoric Women (1950) (Lär väl hitta nån bra film på temat kan tyckas. :P )

Kul är dessutom att amerikanska rymdfarkoster tydligen pryds av den sovjetiska flaggan. :lol:

Edited by XC, 13 February 2008 - 21:14.

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#52 GaterGirl

GaterGirl

    never bore your audience

  • Aktiv member
  • 8,323 posts
  • Gender:Female
  • Location:In your computerscreen
  • Interests:Luleå Hockey. Sci-Fi. Tv-serier. Tv-spel. Fiska. Sällskapsspel. Photoshop. Fan-art. Grafik.

Posted 13 February 2008 - 21:47

National Treasure: Book of Secrets
Bra och spännande skattletar film. Tycker den är bättre än första filmen.

den får 8 försvunna guldstäder av 10
Nikola Tesla "All the subtlety of brain surgery with a chainsaw." ~ Sanctuary 2007-2011  Parker - how did you know? Non-sequential serial numbers? My favorite. (parker får pengar i julklapp) "the ho ho ho job - leverage"Sofia Sorto - "Who are you, messere?", Ezio - "Only the most interesting man in your life." Assassins Creed - Revalations I will, I very much I will. - dr Julia Ogden, Murdoch Mysteries <p>Luleå Hockey  Murdoch Mysteries  Stargate SG-1  Jonathon Young  Nikola Tesla  Tv-serier

#53 Cartman

Cartman

    Deputy Admiral

  • Aktiv member
  • 10,210 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 14 February 2008 - 19:51

Matango (Attack of the Mushroom People)

Filmen är public domain och går att se via länken ovan. Jag har ju en extrem förkärlek till asiatisk film och B-film så när dessa intressen går hand i hand som i denna film är det bara tacka och ta emot. Jag skulle inte ens vilja kalla den för en B-film då många uppfattar det som något negativt och denna film är IMO inte det minsta negativ. Den finns även utgiven på DVD med en betydligt bättre kvalité än vad PD kan erbjuda samt med lite intressant extramaterial. Så jag vet vad jag ska köpa när jag fått lön denna månad. :)

Hela filmen har ett riktigt skönt soundtrack som löper genom hela filmen och hjälper till att bygga upp den något surrealistiska känslan som genomsyrar filmen. Skådespelarna gör ett stabilt jobb och väger upp där den tekniska biten inte är så stark. Man har klippt filmen på ett häftigt sätt där man går från utomhusscener till interiörscener så att man märker det. När det blir ett något "burkigt" ljud vet man att dom filmat i en studio. :)

Jag skulle kunna skriva en hel kärleksförklaring till den här filmen men den får vänta. Nöjer mig så här.

Tack till XC för tipset. :thumbsup:

Edited by Cartman, 25 February 2008 - 12:30.


#54 Cartman

Cartman

    Deputy Admiral

  • Aktiv member
  • 10,210 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 15 February 2008 - 15:15

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet (1936)

Hyfsat bra film som jag såg för att värma upp inför att jag ska se Tim Burton's version. Har lite svårt för skådespelet samt att filmen är i svartvit. Brukar inte ha problem med det men i just denna film stör det lite för mycket.

--- --- ---

Day of the Dead (2008)

Filmen har IMO ingenting att göra med Romero's underbara film från 1984. (Hans bästa film i den serien IMO). Jag vet inte om Steve Miner tänkte på en regelrätt remake när han gjorde denna film för om han gjorde det har han misslyckats ordentligt. Om han mer bara lånade namnet på filmen och sedan gjorde sin egen film så misslyckas han lite mindre. Tar man filmen för vad den är, dom döda springer, hoppar flera meter jämnfota samt kryper i taket. Lägger sedan till rikligt med blod och fina tradionella effekter och masker så har man iaf en hyfsat underhållande film som tidsfördriv.

Edited by Cartman, 25 February 2008 - 12:30.


#55 Cartman

Cartman

    Deputy Admiral

  • Aktiv member
  • 10,210 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 15 February 2008 - 17:47

Cloverfield

Sådär, då har jag också sett den.

Att filmen är filmad ur en skakig handkameras perspektiv är inget som jag stör mig på utan förhöjer snarare upplevelsen IMO.

Tycker att den började rätt trögt och kom igång ordentligt först när monstret slår till. Designen på det är riktigt coolt och den ser mycket bra ut. Jag gillar scenerna när dom är uppe på gatorna och tar sig fram. En riktigt bra korsning av katastroffilm och monsterfilm. [Läs Mer]

Edited by Cartman, 25 February 2008 - 12:29.


#56 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 15 February 2008 - 18:34

Asterix and the Vikings (2006)
Har alltid gillat asterix. Hmm kanske har mitt intresse avtagit med åren eller också är helt enkelt filmen tam. Inte för att den på något sätt är dålig, inte alls. Det är en intressant story man tåtat ihop men den känns tam. Spänningen kommer inte riktigt upp i topp, men som sagt - det kan vara jag som blivit äldre. Jag får försöka se om Asterix 12 stordåd någon dag få se. ;) Det här är en alldeles utmärkt frukost film. Dvs prefekt och avjuta frukosten till när man inte känner för mentalt krävande. Måste också få tillägga att jag gillade Amel Bents cover av "Eye of the Tiger" som förekommer i filmen. -- Betyg: OK.

Edited by XC, 15 February 2008 - 18:35.

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#57 Crusader

Crusader

    Rumpadmiral

  • Moderator
  • 12,013 posts
  • Gender:Male
  • Location:Osby, Skåne, Sverige, Europa, Jorden, Solsystemet, Wintergatan
  • Interests:Sci/Fi, Fantasy, Drama, Skräck, Kärlek/Romantik, Komedi... nog lättare att säga allt. :P

Posted 16 February 2008 - 00:16

Happiness Factory: The Movie
Inte alls så bra som jag trodde. Lite små rolig men mäst fånig. Men välgjord.
4/10

Cloverfield
Mycket bra film. Ända dåliga var igentligen att karaktärerna kändes inte trovärdiga och humorn i filmen gjorde en mycket stor del i det. Det gjorde att det var svårt att känna som att det var på riktigt trots filmningen med skakig kamera. Men samtidigt är humorn något som gjorde filmen väldigt bra och räddade måmnga annars tråkiga scener så det är svårt att sätta det som negativt.
Lite ont i ögonen och lite illamående men annars njöt jag mycket av filmen. Monstret såg inte så coolt ut som jag väntat mig men var nog passande Alien för filmens story. Mycket spännande film där inget var förutsägbart.
Det jag igentligen inte gillade var att Hud dog liksom att Rob och hans tjej kanske dog. Men "Help me!" efter slut texterna hintar om att de kanske inte dog.
Jag ser fram mot uppföljaren.
8,5/10

Armageddon
Spännande kultfilm som satte igång en våg av meteorit-filmer och satte igång hysterin om att det kunde hända på riktigt samt projekt för att att förhindra det.
Bra regiserad även om Bays typiska så-snabbt-att-vi-inte-ser-vad-som-händer scener ibland förstör.
8/10

The Covenant
Kunde ha varit mycket bättre men blev väldigt typisk ungdoms övernaturlig thriller al'a The Craft. Väldigt förutsägbar och hade känat mycket på att ha ett par bra twister man inte såg framför sig en timme innan de händer.
Men snygga strider och en bra uppbyggnad till The Covenant 2 som ska komma om ett par år om de bara gör någopt intresant med den och inte kör samma sak som i denna utan låter denna ligga som grund och bygger upp en större story med mer mytos och fakta samt en större plot.
6,5/10

Duck You Sucker/A Fistful of Dynamite (1971)
Svårt att få grepp om filmen. En buddy-western som ibland är komedi, ibland tragedi, ibland mycket action, iblaqnd långtråkig. Och 2h 30 min lång!!!
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga eller ge för betyg. I början tänkte jag "Vad är detta för skit som ett geni som Sergio Leone har gjort?" Ibland när jag såg filmen ville jag ge ett högt betyg och ibland ville jag ge ett botten betyg. Rätt mycket blandat mellan dåligt skräp och gräns till geni.
Jag gillar Juans utveckling från det själviska bandit-drägget som våldtar kvinnor som han börjar som till den hjälte och vän han blir. Men slutet gillar jag inget vidare. Väldigt onödigt.
Ofta känns filmen som 2 olika filmer blandade samman i en mixer fast med samma huvudroller.
5/10
Although my heart may be weak, it's not alone. It's grown with each new experience. And it's found a home with all the friends I've made. I've become a part of their heart, just as they've become a part of mine.
And if they think of me now and then, if they don't forget me, then our hearts will be one. I don't need a weapon. My friends are my power!
-Sora, Kingdom Hearts
Godzilla%20racing_zps1cj0z7fu.gif

#58 Spidde

Spidde

    Rear Admiral

  • Members
  • 3,747 posts
  • Location:Norrköping &lt;-&gt; Uppsala
  • Interests:Serietidningar, musik, film och litteratur.

Posted 16 February 2008 - 00:38

I brist på annat såg jag den suveräna I faderns namn med Daniel Day Lewis igen ikväll. En fantastisk film som tål att ses många ggr :)
With great power comes great responsibility. This is my gift and my curse. I am Spider-man.

last.fm Filmtipset

#59 Mjolnir

Mjolnir

    Senior Commodore

  • Aktiv member
  • 2,000 posts
  • Gender:Male

Posted 16 February 2008 - 01:17

Armageddon
Spännande kultfilm som satte igång en våg av meteorit-filmer och satte igång hysterin om att det kunde hända på riktigt samt projekt för att att förhindra det.

Idén att Bays "kultfilm" gav initiativ till verkliga "projekt" för att förhindra katastrofscenarion kvalar nog in som något av det mest Allan-aktiga jag har läst på denna sajt. Så regeringspolicy dikteras av skräprullar nu, eh? :lol2:

#60 Cartman

Cartman

    Deputy Admiral

  • Aktiv member
  • 10,210 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 18 February 2008 - 17:24

Night of the Living Dead (1968)

Inte den bästa delen i serien men fortfarande bra. Den är väldigt karaktärsdrivande och har dessutom inte många skådespelare i rollerna, vilket gör den rätt unik. Även att större delen är isolerad till ett ställe höjer intrycket.

--

Night of the Living Bread (1990)

Bra NotLD spoof. Slutet är klart bäst. Se den själv via Youtube.

--

Fearless

Mycket vacker film med Jet Li. Budskapet berör verkligen enda in i själen. Att filmen sedan är väldigt fin rent visuellt gör inte saken sämre och inte heller det faktum att Jet Li gör en grymt bra prestation.

--

Saw 4

Bra fortsättning på serien, klart godkänd även om det blir kanske lite väl rörigt mot slutet. Dock tycker jag om att dom inte har tappat bort sig helt i och med del 4 och så länge filmerna är bra så fortsätter jag att se dom.

--

Sweeney Todd

Läs mer i mitt inlägg i XC's recensionstråd. Riktigt bra film som visar att Tim Burton fortfarande kan göra bra film bara han vill.

--

Dimman

Inte lika bra som jag kommer ihåg den att vara. Rent visuellt är den fortfarande väldigt fin och musiken är väldigt passande.

--

Dawn of the Dead (1978)

Sådär, det finns tyvärr fortfarande lite för många brister med filmen. Musiken är riktigt bra och jag föredrar "theatrical version" framför dom andra versionerna av filmen.

Edited by Cartman, 25 February 2008 - 12:29.


#61 Cartman

Cartman

    Deputy Admiral

  • Aktiv member
  • 10,210 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 19 February 2008 - 19:19

Empress [Ye yan (2006), The Banquet (International: English title)]

En film i samma anda som t.ex. Crouching Tiger, Hidden Dragon, Hero och House of Flying Daggers. En riktigt vacker film genom bildspråket, handlingen, karaktärerna, skådespelarna, musiken och så vidare. IMO kanske inte riktigt lika bra som jag tycker att Hero är men den är där uppe bland dessa filmer. Framförallt är det handlingen som imponerar på mig mest.

Edited by Cartman, 25 February 2008 - 12:29.


#62 Wylie Times

Wylie Times

    Vice Admiral

  • Aktiv member
  • 7,204 posts
  • Gender:Male
  • Location:Location Location

Posted 20 February 2008 - 14:24

Juno
Inte lika bra som den hypats upp till men väldigt bra ändå. Smart och roligt skrivet. Ellen Page är strålande som vanligt. Eller mer strålande än vanligt skulle jag säga. Michael Cera är också kanon vilket känns skönt efter hans något bleka insats i Superbad. Bara synd att han inte hade några scener med Jason Bateman. (Det finns däremot ett antal promos för filmen med dom två på Youtube för oss som saknar AD)
8/10

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
Tim Burton fortsätter sin hit and a miss karriär med en hit denna gång. (Helt logiskt eftersom C&tCF inte var nåt vidare, tråkigt nog innebär det väl att Alice in Wonderland inte heller kommer att vara det.) Men som sagt, dett är mycket bra. Väldigt Burton makabert, blodigt och gotiskt och med en stor portion humor. Dessutom är det en musikal vilket gör det hela ännu mer absurt men det funkar väldigt bra. Depp och Bonham-Carter är åter i högform. Att rutinerade Alan Rickman och Timothy Spall gör solida tolkningar är väl inte så förvånande men att Sacha Baron Cohen skulle vara så bra hade jag verkligen inte väntat mig. Faktum är att jag inte alls väntade mig honom i filmen.
8/10

"I see them long hard times to come."
-Gangstagrass

last.fm | filmtipset | twitter


#63 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 21 February 2008 - 13:57

Justice League: The New Frontier
Min erfaren het av Justice League är begränsad, minns att jag sett några avsnitt på TV3 en gång i tiden, men mycket mer än så är det inte tyvärr. Mitt största intresse i filmen torde således vara uppenbart. Synd att WW hade så lite screentime. Hyffsad story, begriplig även for oss nybörjare, passande musik. Helt OK faktiskt.

Edited by XC, 21 February 2008 - 13:57.

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#64 Wylie Times

Wylie Times

    Vice Admiral

  • Aktiv member
  • 7,204 posts
  • Gender:Male
  • Location:Location Location

Posted 21 February 2008 - 16:38

Michael Clayton
Rättsdrama-thriller. Som John Grisham filmerna ungefär, fast bra. Det påminner också lite om den förra Clooney Oscars filmen Syriana i att det är mycket att hålla reda på, maktspel, korrution osv. Jag förundras alltid över hur bra skådis Sydney Pollack faktiskt är. Han är i gott sällskap här med Tom Wilkinson, Tilda Swindon och som sagt George Cloney. Det här är dock knappast en Oscarsvinnande prestation av honom. Faktum är att jag har svårt att se vad filmen gör i bästa film kategorin för så bra var den inte.
7/10

Into the Wild
Då borde hellre den här filmen ha varit nominerad. Samt förstås Emile Hirsch. Filmen är två och en halv timme lång och den kände faktiskt aldrig det (nästan) och det är mycket tack vare Hirsch. Han är med i sort sett varenda scen i filmen och ofta är det bara honom också. Ändå lyckas han få det fascinerande och intressant ända till slutet. Han borde vara en given vinnare på Oscarsgalan men han är inte ens nominerad. :shake Inte Sean Pen heller, eller Eric Gautier (Fotografen). Och det är inte som att dom har missat filmen för Hal Holbrook är nominerad. Han var väl bra iofs men långt ifrån den bästa skådisprestationen i filmen. Anyway, det här är en grymt bra film. Ett mycket fascinerande människoöde. Fastän jag visste hur det skulle gå (Inte direkt nån hemlighet men jag spoilermarkerar ändå) kunde jag inte låta bli att hoppas att han på nåt sätt skulle klara sig och det är ett testament till hur bra Emile Hirsch och Sean Penn har lyckats med den här filmen. Fantastisk musik av Eddie Vedder också. (som naturligtvis inte heller blev nominerad)
9/10

"I see them long hard times to come."
-Gangstagrass

last.fm | filmtipset | twitter


#65 Cartman

Cartman

    Deputy Admiral

  • Aktiv member
  • 10,210 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 22 February 2008 - 14:45

Electric Dragon 80.000 V

Vad ska man säga om denna film. Den är svår att beskriva då det nästan är enklare att se den själv och avgöra vad man tycker om den. tror även att det är en typisk film som man antingen älskar eller hatar. Själv älskar jag den kanske inte men jag tycker den är ritkigt bra. Handlingen kretsar kring Dragon Eye Morrison som råkar ut för en olycka när han som barn blir utsatt för stora mängder av elektrisitet. Som någon form av terapi får han elchocker och utvecklar en form av beroende av elektrisitet. När Dragon Eye Morrison är äldre så dyker det även upp en annan skum typ i staden, nämligen Thunderbolt Buddha. Alla händelser i filmen leder fram till en slutgiltig uppgörelse i slutet av filmen. Låter det skruvat? Det är det också till en viss del. Filmen är IMo starkt influerad Shinya Tsukamoto's filmer. Även denna film är i svartvitt och har ett experimentellt soundtrack.

Edited by Cartman, 25 February 2008 - 12:28.


#66 Wylie Times

Wylie Times

    Vice Admiral

  • Aktiv member
  • 7,204 posts
  • Gender:Male
  • Location:Location Location

Posted 22 February 2008 - 18:36

Persepolis
Riktigt snyggt gjord film. Det är kul att Oscarsjuryn uppmärksammar såna här mer traditionellt animerade filer istället för dom nya glassiga Dataanimerade filmerna men dom missade tyvärr Tekkonkinkreet och Paparika i år. Persepolis är iaf en både rolig och gripande själviografisk historia om hur det var att växa upp i Iran på 80- och 90-talet. Enda nackdelen är att den slutar lite tvärt. Jag hade gärna velat se mer.
8/10

Charlie Wilson's War
Verklighetsbaserat drama om hur USA hjälpte till att driva ut ryssen ut Afghanistan. Allmänt skön film där Tom Hanks glider runt bland sina yppiga sekreterare och dricker whiskey. Annorlunda roll för honom mao. och han gör det bra. Julia Roberts spelar också en rätt annrlunda roll än hon brukar. Tillsammans med Philip Seymour Hoffman utgör dom en riktigt bra cast. Men det är också mycket tack vare Aaron Sorkins manus som hjälper till att göra dialogen riktigt bra. Dock är Hoffman mycket bättre i Before the Devil Knows You're Dead men ändå blev han nominerad för den här filmen. Konstigt.
7/10

Edited by Wylie Times, 22 February 2008 - 18:38.

"I see them long hard times to come."
-Gangstagrass

last.fm | filmtipset | twitter


#67 SwedishSuperhero

SwedishSuperhero

    Senior Commodore

  • Aktiv member
  • 2,175 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sandviken
  • Interests:Serier, tv, film, spel. Gillar även att skriva och ämnar att bli författare. Gör mina egna videor: http://youtube.com/user/dakostro http://dakostro.blogspot.com

Posted 22 February 2008 - 21:51

The Ringer. Johnny Knoxville spelar en kille som låtsas vara efterbliven för att kunna tävla i Paralympics. Dock är det inte som att de försöker håna mentalt handikappade, utan visar att de också är människor. Flera av skådisarna i filmen är förståndshandikappade på riktigt och de var faktiskt riktigt coola. Kanske inte den bästa komedi jag sett, men jag blir glad av att se handikappade behandlas på ett respektfullt sätt.
"Nu blir jag upprörd! Min sambo och jag brukar ibland äta fil och flingor till frukost. Vi samsas då om ett paket fil. Nu måste vi köpa två paket fil och ha varsin. Varför då undrar ni kanske? Jo för jag har hört att Antipiratbyrån har polisanmält folk för fildelning så nu törs vi inte göra det längre."
Insändare ur Gefle Dagblad 17/10 2005.



"Tyvärr förvandlas han ideligen till en löjligt brinnande dödskalle"
Filmrecensenten Kristian Ekenberg om Nicholas Cage som Ghost Rider, ur Gefle Dagblad 17/3 2007

#68 Wylie Times

Wylie Times

    Vice Admiral

  • Aktiv member
  • 7,204 posts
  • Gender:Male
  • Location:Location Location

Posted 23 February 2008 - 05:05

La Vie En Rose (La Môme)
Bitvis väldigt bra men också väldigt rörig biografi över Edith Piafs liv. Marion Cotillard är fantastisk i huvudrollen. Musiken är förstås underbar. (Duh) Men alla tidshopp förvirrar. Det vore en sak om det hoppade mellan slutet av hennes liv och början som det gör i början av filmen men sen börjar det hoppas kors och tvärs. Sen tycker jag att dom fokuserat på konstiga saker och struntat i andra. I slutet får man t.ex. som en parentes veta att hon hade en dotter som dog ung. Det här hade nog gjort sig bättre som en minisere som kunde ha tagit mer tid på sig att skildra hennes liv. För det är absolut intressant och rent tekniskt välgjort men berättarstrukturen lämnar en del att önska.
6/10

"I see them long hard times to come."
-Gangstagrass

last.fm | filmtipset | twitter


#69 Spidde

Spidde

    Rear Admiral

  • Members
  • 3,747 posts
  • Location:Norrköping &lt;-&gt; Uppsala
  • Interests:Serietidningar, musik, film och litteratur.

Posted 23 February 2008 - 09:38

Wylie, kul att du gillade Into the wild och Persepolis. Har sett de andra filmerna du kommenterat den senaste tiden också och håller med dig på alla punktur. :) Påminner inte Michael Clayton väldigt mycket om Damages?
With great power comes great responsibility. This is my gift and my curse. I am Spider-man.

last.fm Filmtipset

#70 Wylie Times

Wylie Times

    Vice Admiral

  • Aktiv member
  • 7,204 posts
  • Gender:Male
  • Location:Location Location

Posted 24 February 2008 - 03:34

Wylie, kul att du gillade Into the wild och Persepolis. Har sett de andra filmerna du kommenterat den senaste tiden också och håller med dig på alla punktur. :)

Great minds think alike heter det väl. :)

Påminner inte Michael Clayton väldigt mycket om Damages?

Det tänkte jag faktiskt inte på, men nu när du säger det så, visst har dom ett och annat gemensamt.

"I see them long hard times to come."
-Gangstagrass

last.fm | filmtipset | twitter


#71 Crusader

Crusader

    Rumpadmiral

  • Moderator
  • 12,013 posts
  • Gender:Male
  • Location:Osby, Skåne, Sverige, Europa, Jorden, Solsystemet, Wintergatan
  • Interests:Sci/Fi, Fantasy, Drama, Skräck, Kärlek/Romantik, Komedi... nog lättare att säga allt. :P

Posted 24 February 2008 - 05:02

Hot Fuzz
Svårt att få grepp om den här filmen. Ofta när jag såg den så hade jag svårt att bestämma om den var riktigt bra eller riktigt dålig. Som parodi på Amerikanska action-filmer är den för det mästa strålande. Som komedi är den väldigt engelsk och man har svårt att veta ibland om man ska skratta eller inte för ofta vet man inte om något är att skratta år eller om det är menat som alvarligt vilket betyder att man känner sig smått föärvirrad ibland. Filmen är också lite överdrivet våldsam och blodig (nu såg jag visseligen Unrated Versionen) då det ibland känns som att det låser ute många potensiella tittare men det ligger ju en viss parodi även i det.
Rätt genialik på många vis när man ser tillbaka efter vatt ha sett filmen även om det inte alltid känns så när man tittar.
7,5/10

Eastern Promises
Bra drama. Tyvärr så känns det som att det saknar en story och har en väldigt svag röd tråd. Och bristen på ordentligt slut gör det inte bättre.
6,5/10

Moonraker
En av mina favorit Bond-filmer. Klassiker och väldigt typisk dåtidens Bond-filmer. I grunden kanske inte så bra med manus och regi men väldigt underhållande.
7,5/10

Blood Diamond
Var inte alls som jag väntade mig och först blev jag lite besviken men sedan visade den sig ändå vara riktigt bra. Även om den ibland var lite seg och hade vissa dåliga ologiska sidor.
7/10

28 Weeks Later
Riktigt bra. Bättre ä väntat. Även om jag tycker att filmen förlorade mycket mot slutet.
Bättre än första eller iallafall lika bra.
9/10
Although my heart may be weak, it's not alone. It's grown with each new experience. And it's found a home with all the friends I've made. I've become a part of their heart, just as they've become a part of mine.
And if they think of me now and then, if they don't forget me, then our hearts will be one. I don't need a weapon. My friends are my power!
-Sora, Kingdom Hearts
Godzilla%20racing_zps1cj0z7fu.gif

#72 Forever Xena

Forever Xena

    Warrior Princess

  • Moderator
  • 10,223 posts
  • Gender:Male

Posted 24 February 2008 - 13:24

Stardust

En smågullig film, lite kul med den "hårdkokte" captain som i verkeligheten er en trevlig gay LOL. Annars var den väl inte den bäste film jag har set i mitt liv.

Xena doesn't just have a warcry. She made war cry. Just ask Ares

For Xena, death is never permanent. Its just a slight set back and always part of her plan.

If you're going through hell, keep going.Winston Churchill

Combat Information Center

Min avatar samling


#73 Cartman

Cartman

    Deputy Admiral

  • Aktiv member
  • 10,210 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 25 February 2008 - 12:28

Pirates of the Caribbean: At World End

Kanske något bättre denna gång än tidigare men dock långt ifrån en bra film IMO.

Cursed

...

In Dreams

Väldigt suggestiv och något surrealistisk film. Bra och spännande händling och grymt bra prestationer från dom ledande skådespelarna.

Feast

Skaplig skräckfilm. Inget överdrivet CGI utan mer back-to-basic effekter. Handlingen är väl inte mycket att orda om den duger utan att imponera.

Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon

En riktigt bra film. Använder sig lite av samma upplägg som Last Horror Movie och Man Bites Dog gör, utan att för den delen vara bättre än den sistnämnda. Handlingen är både spännande och rolig, skådespelarna gör ett riktigt bra jobb, speciellt Angela Goethals.

Edited by Cartman, 25 February 2008 - 12:30.


#74 SwedishSuperhero

SwedishSuperhero

    Senior Commodore

  • Aktiv member
  • 2,175 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sandviken
  • Interests:Serier, tv, film, spel. Gillar även att skriva och ämnar att bli författare. Gör mina egna videor: http://youtube.com/user/dakostro http://dakostro.blogspot.com

Posted 25 February 2008 - 20:19

Man-Thing. Hittade den i en TV-butik för bara 39 spänn, så jag tänkte att det inte vore en sån stor förlust om den sög. Jag tycker väl inte att jag kastade pengarna i sjön och jag hade inte väntat mig mycket, men jag blev inte precis eld och lågor. Det enda jag riktigt gillade i filmen var slutscenen när man får se Man-Thing i all sin prakt. Tydligen hade de ändrat mycket på honom, som hans krafter och att han även dödade oskyldiga. Resten var mest som vilken lågbudgetskräckis som helst.
"Nu blir jag upprörd! Min sambo och jag brukar ibland äta fil och flingor till frukost. Vi samsas då om ett paket fil. Nu måste vi köpa två paket fil och ha varsin. Varför då undrar ni kanske? Jo för jag har hört att Antipiratbyrån har polisanmält folk för fildelning så nu törs vi inte göra det längre."
Insändare ur Gefle Dagblad 17/10 2005.



"Tyvärr förvandlas han ideligen till en löjligt brinnande dödskalle"
Filmrecensenten Kristian Ekenberg om Nicholas Cage som Ghost Rider, ur Gefle Dagblad 17/3 2007

#75 Spidde

Spidde

    Rear Admiral

  • Members
  • 3,747 posts
  • Location:Norrköping &lt;-&gt; Uppsala
  • Interests:Serietidningar, musik, film och litteratur.

Posted 25 February 2008 - 22:14

Spidde hyllar (läs vidare på egen risk :P ).

There will be blood

Mina förväntningar på There will be blood var extremt höga. Till min stora glädje var den faktiskt ännu bättre än vad jag hade väntat mig. Det är en väldigt fascinerande film, som är otroligt snygg och intressant. Musiken är riktigt bra och de flesta av skådespelarna briljerar. Framförallt är det Daniel Day-Lewis som bär upp filmen. Han är fantastisk i varje scen, och det är verkligen rätt att han fick Oscar för bästa manliga huvudroll. Jag hade faktiskt väntat mig en seg film, men There will be blood greppade tog ordentligt och var riktigt spännande från början till slut. Ta chansen att se den här filmen när den går på bio, det är garanterat där den gör sig bäst. Förhoppningsvis är det här en film som kommer leva vidare och om några år ses som en klassiker.

Betyg 9/10.

Gå och se!

Edited by Spidde, 25 February 2008 - 22:16.

With great power comes great responsibility. This is my gift and my curse. I am Spider-man.

last.fm Filmtipset