Jump to content

Photo

Senast sedda film v.4


  • This topic is locked This topic is locked
1001 replies to this topic

#151 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 24 October 2010 - 20:55

(Hade för mig att det fanns en tråd om den här - men hittade bara Peak recensionstråd).

Hogfather (2007) #Peak #MarieMorot #WylieTimes #Restless #Carty
Jag skulle kunna börja med att erkänna att min erfarenhet av Terry Pratchetts arbete sträcker sig inte längre än till första kapitlet av magins färg. Men det vågar jag inte. ;) :P
Jag uppskattar att den här skruvade varianten på "julen-i-fara"-temat är kärvänlig, det är med glimten i ögat men aldrig slapstick eller elakt. På en och samma gång är den en fnissig satir på vårt eget julfirande och samtidigt en ömsint historia om när döden kliver in som vikarie när »the Hogfather« (aka »Jultomten«) mystiskt försvinner "dan före doppare dan". Dialogen är bra, med en hel del kommentarer om bjuder på en hel del humor. En varm film som man lutar sig tillbaka i soffan och bara avnjuter. Bra skådespelare rakt igenom och rösten på döden känns helt rätt. Musiken är riktigt trevlig och ligger bra i scenerna. Visuellt är den väldigt bra, man har lyckats bra rakt igenom tycker jag - även om kanske special effekterna inte sitter till 100% i alla scener.

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#152 Wylie Times

Wylie Times

    Vice Admiral

  • Aktiv member
  • 7,204 posts
  • Gender:Male
  • Location:Location Location

Posted 24 October 2010 - 23:25

Extraordinary Measures

En snyfthistoria om en familj vars två barn lider av en dödlig muskelsjukdom. Pappan som jobbar på ett läkemedelsföretag lämnar allt för att hjälpa en framstående forskare inom området att få pengar till att framställa ett läkemedel som kan rädda hans barn. Based on a true story of course. Jag skulle inte ens betrakta det som en spoiler att berätta hur filmen slutar men jag låter bli ändå.

Brendan Fraser och Keri Russell spelar föräldrarna och är väl hyfsat bra båda två. (Dom kan bättre) Mest imponerande är dottern till dom som spelar väldigt bra. Harrison Ford spelar forskaren och gör den enda rolltokning som han verkar klara av numera. Vresig surgubbe. Det är klart, karaktären är en person som är less på att jobba på ett universitetet i 20 år där han får växelpengar i ekonomiskt stöd. Och är det nåt Ford kan spela numera så är det bitter. Det osar ut genom TV rutan. Storyn är iaf engagerande om än väldigt Hollywodd snyft sliskig. Det är väl å andra sidan svårt att berätta en sån här historia utan att få med ett släng av det.

2,5/5

"I see them long hard times to come."
-Gangstagrass

last.fm | filmtipset | twitter


#153 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 25 October 2010 - 20:02

Bugsy Malone (1976) #MovieZine
Det här är en gammal favorit hos mig och den tåls att ses många gånger. Jag har normalt svårt för när barn skall försöka agera som vuxna. Oftast så blir det överspel och på tok för mycket "lill-gammalt". Dels så tror jag filmen är bra castad, men jag tror också regin måste få en guld stjärna. Bland de bästa är ju givetvis Jodie Foster, men att den tjejen har ren talang flyter i ådorna är ju varken en hemlighet eller en nyhet. Storyn är väldigt en charmig och barnvänlig variant på en gangsterfilm som utspelar sig under förbudstidens Usa. Den är dessutom väldigt väldesignad, allt sitter från och fonder till de små detaljerna som att alkoholen är läsk här. Jag betvivlar starkt att den här filmen någonsin kommer kännas gammal eller utdaterad, den kommer tillhöra de där klassikerna som fortsätter generation efter generation.

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#154 Synon

Synon

    Voff!

  • SuperMod
  • 7,770 posts
  • Gender:Female
  • Location:Stockholm

Posted 25 October 2010 - 22:33

Attack mot polisstation 13 / Assault on Precinct 13 (1976)

Hans lilla dotter dog i korselden i kriget mellan några av Los Angeles fruktade gatugäng. Han sköt ihjäl mördaren och nu är de ute efter honom. Han tar sin tillflykt till Polisstation 13, men den är halvt övergiven och bemannad med några få poliser.

John Carpenter ville helst göra en western, men budgeten tillät honom inte att göra den tidsenlig som han ville. I stället gjorde han en modern version av "Rio Bravo", en western gjord av hans husgud Howard Hawkes. Han hämtade även inspiration från George Romeros "Night of the Living Dead".

Känslostark inledningsscen med ungdomsgänget som fastnar i en fälla och blir nermejade (avrättade) av de ansiktslösa poliserna (bödlarna). Scenen med den lilla tjejen som blir skjuten är även den väldigt stark och jag kan tänka mig att den rörde upp känslor på sin tid. Än idag är det ovanligt att visa dylika scener på film, känsligt ämne av förklarliga skäl. Handlar ju trots allt om barn.

På ett mycket snyggt sätt vävs tre historier ihop och möts på den gamla polisstationen där händelserna börjar eskalera när den jagade pappan tar sin tillflykt dit undan gänget som förföljer honom. Naket skildrat utan några större känsloyttringar vilket bara förstärker historien. Bra skådespelare som gör ett trovärdigt porträtt av sina karaktärer. Undantag är Nancy Loomis som även medverkade i Carpenters Halloween: hon är ingen bra skådespelerska helt enkelt.

Jag gillar Carpenters musikstil som hjälper till att höja den nervkittlande spänningen som finns i filmen. Jag gillar även flirten med Romeros zombiefilm där folk var instängda i ett hus som var under belägring och ledaren var även där en svart man.

4/5

PS. Kan tillägga att jag sett den förut, men det var ett tag sen. Jag blev inspirerad att se om den efter att ha sett Carpenters "Halloween". :)

Edited by Synon, 25 October 2010 - 22:46.

Beviset för att intelligent liv finns i rymden är att de inte har kontaktat oss än.

Filmtipset | Live Long and Prosper





We are Apple. Lower your minds and surrender your wallets. We will add our biological and technological distinctiveness to you. Culture will adapt to service us. Resistance is futile.


#155 Wylie Times

Wylie Times

    Vice Admiral

  • Aktiv member
  • 7,204 posts
  • Gender:Male
  • Location:Location Location

Posted 26 October 2010 - 23:07

The Social Network

I want you to notice
when I'm not around
You're so fuckin' special
I wish I was special


4/5

Edited by Wylie Times, 26 October 2010 - 23:07.

"I see them long hard times to come."
-Gangstagrass

last.fm | filmtipset | twitter


#156 Crusader

Crusader

    Rumpadmiral

  • Moderator
  • 12,013 posts
  • Gender:Male
  • Location:Osby, Skåne, Sverige, Europa, Jorden, Solsystemet, Wintergatan
  • Interests:Sci/Fi, Fantasy, Drama, Skräck, Kärlek/Romantik, Komedi... nog lättare att säga allt. :P

Posted 27 October 2010 - 02:23

Halloween: Uncut (1978)

Halloween 1963. 8 åriga Michael Myers mördar brutalt sin storasyster tillsynes utan anledning.
Halloween 15 år senare rymmer Michael Myers från mentalsjukhuset och återvänder hem. Väl där börjar han förfölja unga Laurie Strode och hennes vänner.
Samtidigt försöker hans Psykiatiker, Dr. Sam Loomis, desperat varna folk.

Vad ska man säga? Kult klassiker. Ett av John Carpenters mästerverk. Kvaliteten på filmen kanske inte är någon höjdare (Dåligt ljud osv.) men det hindrar den inte från att vara bra.

8/10



Halloween II (1981)

Tar vid där första filmen slutade.
Laurie Strode förs till sjukhuset. Samtidigt fortsätter Mychael Myers att terrorisera området medans Dr. Loomis och Sheriffen desperat letar efter honom.

Helt OK. Början och slutet är tillochmed rätt bra men imellan där så har den sina svaga punkter men är ändå underhållande på ett klassiskt Slasher sätt.

6,5/10
Although my heart may be weak, it's not alone. It's grown with each new experience. And it's found a home with all the friends I've made. I've become a part of their heart, just as they've become a part of mine.
And if they think of me now and then, if they don't forget me, then our hearts will be one. I don't need a weapon. My friends are my power!
-Sora, Kingdom Hearts
Godzilla%20racing_zps1cj0z7fu.gif

#157 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 27 October 2010 - 18:09

Pirate's Creek / Frenchman's Creek (1998) @Wikipedia @AtlanticFilm
Undrar om man skall nämna hur jag fick vind på den här filmen… Nope, folk skulle kanske få för sig saker. Det hela började trots allt med en film vid namn Pirates 2…
Jag gillar historiska äventyrsfilmer, och pirater är ju alltid kul. Den här centreras för kring en kvinna med lite attityd. Filmen baserar på en bok med samma namn och det märks, karaktärerna känns dynamiska och storyn är välskriven. Doften av harlequin är kanske lite för framträdande för min smak. För tyvärr så är det här först och främst en romans mellan en dam av Londons och i andra hand en äventyrshistoria. Ändå funkar storyn riktigt bra och den lyckas hålla intresset uppe nästan hela tiden. Skådespelarna är överlag bra, de gör sina karaktärer som man förväntas att de är här. Kanske tycker jag det är aningen för mycket Don Juan över herr Piratkapten, men det är en del av storyn koncept och upplägg och blir inget störande moment. Och hur frustrerande det än är att se Tara Fritzgerald porträttera vår hjälte som aningen handfallen när det kommer till vapen så bidrar det lite till realismen. Musiken är bra och passande, dock som med det mesta i filmen - lite som man förväntar sig att den skall vara. Och bonus till slutet, man lyckas verkligen med att lura tittaren där ett ögonblick. Att Dona i slutändan återvänder till make och barn känns helt rätt; det skulle ha känts helt fel om hon övergivit två barn för en pirats skull. Aningen mycket romantik i somliga scener, men en äventyrsrulle som känns både och sevärd.
Det enda som jag i slutändan är riktigt besviken på är att atlantic på sin Dvd utgåva inte tagit med ljudspåret med syntolkningen (Smakprov på YouTube - skrattvarning utfärdas).

Edited by XC, 27 October 2010 - 18:36.

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#158 Cartman

Cartman

    Deputy Admiral

  • Aktiv member
  • 10,210 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 28 October 2010 - 17:28

En till film som jag såg för ett tag sedan.

~

Närkontakt: The Fourth Kind

Handling: Dr. Abigail Tyler kommer till Alaska för att intervjua människor som sägs ha blivit bortförda av Aliens. Det visar sig att de alla, oberoende av varandra, har samma detaljerade historia att berätta och Tyler kommer en skrämmande sanning på spåren... [Källa]

Regi: Olatunde Osunsanmi

Manus: Olatunde Osunsanmi och Terry Robbins

Skådespelare: Milla Jovovich, Charlotte Milchard, Will Patton, Hakeem Kae-Kazim och Elias Koteas

Officiell Hemsida: http://www.thefourthkind.net/

En väldigt välspelad och spännande film, där dess styrka även är filmens svaghet.

Filmen sägs vara baserad på verkliga händelser där flertalet människor under åratal har blivit bortförda av utomjordlingar ifrån en isolerad stad i Alaska, som enbart kan nås via flyg. Filmen inleds med att Milla Jovovich talar om för oss vad bakgrunden till filmen är och att det är helt upp till oss, betraktare av filmen, att avgöra om hurvida dess innehåll är sant eller ej. Personligen tycker jag att det är en bra start på den här filmen.

Den riktiga bevisbördan i filmen ligger på bild och ljudupptagningar som Abigail Tyler har samlat på sig under flera års tid och som återvisar människor, hennes patienter, som hon hypnotiserar och där dom efter ett tag börjar att må dåligt och uppvisa inslag av paranoia. Saker och ting eskalerar sedan under dessa hypnoser och man får en stark obehagskänsla inför det främmande som dessa människor verkar ha upplevt. Det är utomordentligt välgjort och i många fall känns det mycket autentiskt.

En bit in i filmen börjar dock skeptikern inom mig att göra sig hörd och jag undrar flertalet gånger om det här verkligen kan ha inträffat. Kan det finns så bra bevisning och ändå har man aldrig hört talas om det här tidigare, nu när det mesta sprids som en löpeld på Internet. Det tar dock aldrig överhanden utan jag är "en troende" under hela filmens gång och har redan där beslutat mig för att i efterhand söka upp information och gå till botten med om det är sant eller bara en gimick som utgör själva filmen. Att få oss att tro på någonting tillräckligt mycket fast det inte är sant. Vad jag kom fram till får ni ta reda på själva genom att se filmen och om ni så vill, även söka upp den information som jag hittade på diverse hemsidor runt om på Internet.

Jag borde kanske säga något om skådespelarna också och dom är mycket bra. Den kvinna som presenteras som den riktiga Dr. Abigail Tyler är väldigt osympatisk. Jag känner absolut ingenting för den kvinnan, detta till trots att hon bevisligen har varit med om mycket vid sitt besök i staden som utgör filmens epicentrum. Milla Jovovich spelar Abigail under dramatiserade återspeglingar av dom riktiga händelserna, och hon gör det med bravur. Om den riktiga Abigail känns osympatisk så är Milla hennes alter ego. Den raka motsatsen. Milla gör som vanligt ett mycket starkt intryck och hon är en fröjd att se.

I mindre roller så återser vi en annan favorit till mig, nämligen Elias Koteas i rollen som en kollega till Abigail. Han bemästrar verkligen sin roll med bravur och hjälper till att lyfta hela filmen. Utöver honom så känner jag även igen Will Patton, även om jag inte kunde placera honom. Nu i efterhand har jag tagit reda på lite mer om hans bakgrund som skådepelare och jag inser att jag har sett honom i en del olika produktioner. Han spelar stadens Sheriff som inte alls delar den uppfattning om utomjordliskt bortförande som Abigail och hennes kollega gör.

En annan sak som också är bra, är musiken som tillsammans med dom autentiska ljud och bildbevisen, varvat med filmens teori om utomjordisk närkontakt av fjärde graden, dom duktiga skådespelarna som ger liv åt karaktärerna dom återspeglar. Allt detta gör att det här är en mycket spännande och stämningsfull film.

Läs först efter att ha sett filmen.

Det visar sig så klart vara en bluff alltsammans. Den "riktiga" Abigail visar sig bara vara en skådespelerska och det finns ingenting alls som tyder på att det finns någon substans i påståendena som läggs fram i filmen. Men det var trevligt så länge det varade. :)

Edited by Cartman, 28 October 2010 - 17:53.


#159 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 28 October 2010 - 18:02

En film jag vill se helt klart. :) Och av din recension att döma så är den riktigt sevärd dessutom.

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#160 Cartman

Cartman

    Deputy Admiral

  • Aktiv member
  • 10,210 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 28 October 2010 - 18:33

Jag är övertygad om att du kommer att tycka om den. Den känns som en film inom genren som har det du tycker att en bra sådan film ska ha. Så jag hoppas att du får se den framöver. :)

#161 Crusader

Crusader

    Rumpadmiral

  • Moderator
  • 12,013 posts
  • Gender:Male
  • Location:Osby, Skåne, Sverige, Europa, Jorden, Solsystemet, Wintergatan
  • Interests:Sci/Fi, Fantasy, Drama, Skräck, Kärlek/Romantik, Komedi... nog lättare att säga allt. :P

Posted 31 October 2010 - 03:23

Halloween III: Season of the Witch (1982)

Mr. Cochran är världens största leverantör av Halloween masker med hela 3 olika varianter. Men i år har han planerat något speciellt.
När ett brutalt mord inträffar på sjukhuset så börjar Dr. Dan Challis tillsammans med den unga Ellie Grimbridge undersöka vad som kan ligga bakom det hela. Spåren leder till den lilla Irländska by där Mr. Cochran har sin fabrik.

Rätt bra typisk tidig 80-tals Sci-Fi/Fantasy/Skräckis som har inget med de tidigare filmerna (eller senare heller för den delen) att göra.
Gillar man gammla 80-talsk B-skräckfilmer så ska man klart se den här. Den är värd att se. Men annars ska man nog hålla sig borta.

6,5/10



Altitude (2010)

En grupp ungdommar ska åka på sin årliga Roadtrip till Canada för att se på en konsert. Sara som just har tagit flyglicens tycker att de ska flyga dit, något hennes flygrädda pojkvän Bruce inte gillar.
Men något händer när de lyfter och planet kan inte rätta sig igen utan åker bara högre och högre upp. Och något väntar på dem uppe bland molnen.

En Lovecraftian film baserad på en kort skräckberättelse av Arthur Conan Doyle. Spännande, kusligt och mycket bra. En del oväntade intresanta twister i filmen, minst sagt. Mycket bra skådespelare som spelar trovärdigt. En film som man borde se om man gillar Lovecraft, Twilight Zone eller bara gillar mystisk skräck.

7,5/10



Fragile: A Ghost Story (2005)

En ny sjuksköterska får jobb på ett gammalt Engelskt barnsjukhus där barnen får mystiska benbrott. Personalen tiger om det hela men barnen pratar om en mystisk person kallad Charlotte the Mechanical Girl.

Kusligt, spännande Spansk rysare (fast med Engelska skådespelare, för det mästa). Gillar man spökhistorier i sjukhusmiljö så ska man se den här!

7/10
Although my heart may be weak, it's not alone. It's grown with each new experience. And it's found a home with all the friends I've made. I've become a part of their heart, just as they've become a part of mine.
And if they think of me now and then, if they don't forget me, then our hearts will be one. I don't need a weapon. My friends are my power!
-Sora, Kingdom Hearts
Godzilla%20racing_zps1cj0z7fu.gif

#162 Crusader

Crusader

    Rumpadmiral

  • Moderator
  • 12,013 posts
  • Gender:Male
  • Location:Osby, Skåne, Sverige, Europa, Jorden, Solsystemet, Wintergatan
  • Interests:Sci/Fi, Fantasy, Drama, Skräck, Kärlek/Romantik, Komedi... nog lättare att säga allt. :P

Posted 02 November 2010 - 01:51

Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)

10 år har gått sedan Michael Myers terroriserade sin hemstad i jakt på sin syster och Dr. Loomis satte fyr på honom. Men Michael Myers är inte död. Dagen före Halloween vaknar han plötsligt upp och rymmer. Den här gången är han ute efter sin systerdotter. Men en ärrad Dr. Loomis bestämmer sig för att göra allt för att hindra honom innan det är försent.

Mycket bra film i samma anda som orginalet fast inte lika långsam och mycket våldsammare.

8/10



Halloween 5: The Revenge of Michael Myers

Jamie har legat på en mentalkninik för barn sedan den hemska Halloween för 1 år sedan då hennes morbror kom efter henne.
Nu är Mickael Myers tillbaka igen men ingen tror på det utom Dr. Loomis som förtvivlat försöker få Jamie att konfrontera sin rädsla och hjälpa honom att stoppa Mickael Myers innan det är försent.

Inte alls lika bra som förra filmen men rätt OK ändå.

6,5/10

Edited by Crusader, 05 November 2010 - 03:03.

Although my heart may be weak, it's not alone. It's grown with each new experience. And it's found a home with all the friends I've made. I've become a part of their heart, just as they've become a part of mine.
And if they think of me now and then, if they don't forget me, then our hearts will be one. I don't need a weapon. My friends are my power!
-Sora, Kingdom Hearts
Godzilla%20racing_zps1cj0z7fu.gif

#163 Crusader

Crusader

    Rumpadmiral

  • Moderator
  • 12,013 posts
  • Gender:Male
  • Location:Osby, Skåne, Sverige, Europa, Jorden, Solsystemet, Wintergatan
  • Interests:Sci/Fi, Fantasy, Drama, Skräck, Kärlek/Romantik, Komedi... nog lättare att säga allt. :P

Posted 06 November 2010 - 04:43

Dags för mig att fortsätta min resa genom Universals klassiska Monsterfilmer med:


Creature From the Black Lagoon (1954)
[Creature 1]


Arkeologen Dr. Carl Maia hittar, under en utgrävning i Amazonas, ett 150 Miljoner år gammalt fosil av en hand som verkar vara en perfekt hybrid mellan man och fisk. I hopp om att ha hittat den felande länken om hur människan steg upp ur havet, så ger han sig av med lungfisk experten Dr. David Reed och ett forskar team för att hitta resten av skelettet.
Men vad de inte vet är att dessa varelser existerar fortfarande i Amazonas djupa vatten och vill inte bli upptäkt.

En av de klassiska monsterikonerna (Alltså inte Brooke Shields, som kom från den BLÅ Lagunen. ;) ) som gblev en form av sterotyp för undervattensmonster på 2 ben.
Första filmen filmad i 3D under vatten och bygger på gammla legender om varelser i Amazonas.
Ett av filmens misstag är att man redan från början får veta att varelserna existerar fortfarande och visst, det var en del av poängen. Men i dagens monsterfilmer så låter de avslöjandet vänta även då man igentligen fattar hur det ligger till. Det bygger upp spänningen. Visseligen så ser man bara handen men filmen hade känat på att vänta en liten stund med ens det. Men det är som sagt hur skräckfilmer gjordes på den tiden.
Sedan så känns det onödigt att de först visar varelsen som ett blodtörstigt monster som dödar utan orsak men sedan försöker visa upp den som ett oskylldigt djur som blir stört i sitt hem, är nyfiken, rädd och bara vill försvara sig. De tidiga dödsfallen känns som försök att hålla fast publiken och ge dem lite skrämsel tidigt i filmen men borde IMO ha skippats. Som det är nu så blir resultatet annorlunda när varelsen flyr förskräkt och den eleka girige mannen skjuter på den. Eftersom de redan har visats som ett mordiskt monster så kändes det som rätt sak att göra men tanken var ju säkerligen att man skulle känna för varelsen och att det var den som blev orättvist behandlad. Men det känns som att scenerna när monstret dödar i början var en efterkonstruktion så jag undrar om det inte var filmbolaget som ville ha det så medans filmskaparna ville göra monstret till ett offer som man tyckte synd om typ som med King Kong.
Och så det gammla vanliga, varför skulle ett undervattens träskmonster vara intreserad av en människo-kvinna? :P

En sak som förvånade mig är hur utbildande filmen är. Den vill både skrämmas och lära folk om evolution-teorin, som på den tiden just hade börjat axepteras som fakta och var det mäst spännande som fanns.
Filmen börjar med att berätta hur Jorden kom till (med religiösa undertoner för att inte stöta sig) och hur livet uppstod ur havet. De drar också snabbt igenom livets utveckling från havsvarelser till landvarelser och det är uppenbart att det är just den fasinationen som gjorde att de skapade den här filmen. Tanken på en felande länk mellan människa och fisk, när livet steg upp ur havet och slutligen blev människa. Tänk om några bestämmde sig för att stanna kvar?
Nu vet vi ju att resan från vattnet till människa tog mycket längre tid och att de första däggdjuren var mycket små men innan dess så var det lätt att fantisera fram idéer om hur människan steg upp ur havet. Och förhoppningar om hur det skulle kunna hjälpa oss att utveklas och kunna t ex. överleva livet på andra planeter.
En annan intresant sak är hur moderna de försöker vara. T ex så är en av de första sakerna de visar oss att huvudkaraktären David och hans flickvän Kay har varit ihop ett tag, sover tillsammans, är inte gifta och har inga planer på att gifta sig heller. Och de framhävs aldrig som syndare och det predikas aldrig som att det är fel.
Mycket snyggt filmad med väldigt fin och kuslig träskatmosvär. Bra skådespelare, bra specialeffekter och monstret är bra spelat.
Mycket bra och spännande trotts vissa fel. Jag rekomenderar klart att alla ser den här filmen men kanske att de ignorerar en viss brutal monsterscen i början.

9/10
Although my heart may be weak, it's not alone. It's grown with each new experience. And it's found a home with all the friends I've made. I've become a part of their heart, just as they've become a part of mine.
And if they think of me now and then, if they don't forget me, then our hearts will be one. I don't need a weapon. My friends are my power!
-Sora, Kingdom Hearts
Godzilla%20racing_zps1cj0z7fu.gif

#164 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 06 November 2010 - 10:24

»En av de klassiska monsterikonerna (Alltså inte Brooke Shields, som kom från den BLÅ Lagunen. ;) ) som gblev en form av sterotyp för undervattensmonster på 2 ben.« — [Källa]

:lol: Så hemsk är hon väl inte? ^_^

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#165 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 06 November 2010 - 18:08

Den Mörka Kristallen / The Dark Crystal (1982) @MovieZine

En klassiker från The Jim Henson Company. Visuellt så är den fortfarande - nästan två decennier senare - väldigt snygg. Visst är skarvarna lite väl synliga här och där, men inte så mycket att de stör. Jag gillar hur karaktärer och varelser är designade och de karga och ogästvänliga miljöerna. Storymässigt är det tipp topp, även om den blir aningen småseg i vissa scener, det är som om det är på gränsen till att storyn räcker till hela 1½ timme. Det märks att alla gör sitt yttersta för att låta storyn få liv, och små unika egenskaper ger dynamik åt karaktärer som annars är väldigt lika varandra. Den enda karaktären som skaver lite mot de andra är väl kanske Aughra, i vissa scener känns det som om man inte kunnat bestämma sig för om hon skall vara en "seriös" karaktär eller comic-relief. De sammansmälta varelserna på slutet är kanske en besvikelse rent designmässigt, de känns aningen platta och livlösa.

Undrar hur det går med den där uppföljaren. Filmen slutat visserligen rätt bra och man känner att det räcker gott och väl här. Men samtidigt vill man veta lite mer om hur kristallen sprack från första början.

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#166 Fiskrens

Fiskrens

    Social kameleont

  • Moderator
  • 4,025 posts
  • Gender:Male
  • Location:En trevlig avskrädeshög utanför Stockholm (Bagis)
  • Interests:Fantasy, Familj, Rollspel, Sci-Fi, Karate, Film, Musik, Gitarrspelande i varierande ordning.

Posted 06 November 2010 - 22:51

Black Death (2010)

Medeltidsdrama/action om en ung munk som vid tiden för digerdöden följer med ett sällskap legoknektar mot en by som sägs ha undgått smittan med djävulens hjälp, och där döda återuppstår. De ska utfärda guds straff på byns ledare, á la "medeltida rättvisa". Både den unge munkens tro och sällskapets förmågor sätts på prov på resan.

Filmen är snyggt blek och genomsyras av en stark känsla av hopplöshet. Väldigt grym i vissa bitar, men det stämmer väl med tidsandan man vill skildra (eller i alla fall populärbilden av den). Sean Bean som bandets ledare gör väl ingen exceptionell insats, men är alltid bra; han som spelar den unge munken likaså. Och slutet har en liten vändning som befäster filmens ton bra. Allt som allt en sevärd film.

Betyg: BRA
"It's only called paranoia if you can't prove it" - William Gibson

"It's more the way it is now than it's ever been" - Dwight David Eisenhower

"Typisk otur, Krydolf! När det regnar flyglar har den fattige inga noter" - Don Martin

#167 Synon

Synon

    Voff!

  • SuperMod
  • 7,770 posts
  • Gender:Female
  • Location:Stockholm

Posted 07 November 2010 - 18:26

SAW VI

Filmen hade inte samma rytm och känsla som föregångarna, men förklaringen torde vara att Hoffman, som Jigsaws protegé, är ovan och oerfaren vilket gör att det inte är samma flyt och raffinerade tankegång bakom scenerna som när mästaren ordnade dem. Styrkan med Saw filmerna är hur de plockar upp små bitar från tidigare filmer och ger en förklaring till dem senare. Jag gillar det skarpt. Foto och scenografi: inget att anmärka på. Manus är ok, men självklart blir det inte detsamma när huvudpersonen försvunnit och de försöker få andra karaktärer att ta över den rollen. Och några scener var lite väl förutsägbara, som den med kuverten, nummer sex i synnerhet. Men en klart godkänd film som levererar det den ska i denna franchise.

3/5



SAW 3D
"The Traps Come Alive"

Lionsgate loggan gör sig perfekt i 3D.

2/5


The Burrowers (2008)
Svensk titel: Evil Underground

Året är 1879. Den utvandrade irländaren Fergus Coffey ska precis fria till sin älskade Maryanne då hon under ett nattligt angrepp blir bortförd. Misstanken faller på indianerna och de erfarna indianbekämparna, Will och John, ger sig ut för att hämta hem de kidnappade. Men när männen rider ut i natten finner de chockerande bevis på att de står inför något långt mer skrämmande än människor och deras livhank står inför något betydligt värre än döden.

Välskrivet manus som bjöd på en positiv överraskning. Jag menar, en skräckfilm som utspelar sig i vilda västern. Helt underbart! Och de lyckades få ihop det på ett magnifikt sätt. Miljöerna andades tidsepoken som det utspelade sig i, uppbackad av bra musik, foto och ljussättning. Intressanta och välspelade karaktärer. Spännande story. Dialogen satt som den skulle och vissa gånger bjöds vi på några skratt. Gillar att de lyckades hålla balansen och inte gick över till att bli sliskigt sentimentalt eller följa standardmallen för hur en skräckfilm ska vara. Uppgivenheten som lyste i Coffeys ansikte mot slutet sa mer än tusen ord.

Något vi upptäckte efter att vi sett filmen är att det även finns en webbserie som är en prequel till filmen och kom året innan. I den får vi följa indianerna och deras möte med det hemska som lurar där ute. Något jag helt klart ska kolla upp.

4/5



Black Death (2010)

Scenografi, kostym, miljöer och karaktärer fångar tidsandan på ett bra sätt. Intressant story med Guds män på jakt efter syndabocken för smittan som drabbat dem alla. Och munken som frivilligt följer med dem som vägledare. Allt tar sin vändning när de når byn som ruvar på många hemligheter. Dock tycker jag filmen tappar fart en bit in i handlingen i byn. Gillar dock vissa vändningar som sker och beskedet munken får om sin älskade Avrille.

Klart godkänd och sevärd film.

3/5


Halloween 6: The Curse of Michael Myers

Eh...

1/5

Edited by Synon, 07 November 2010 - 18:27.

Beviset för att intelligent liv finns i rymden är att de inte har kontaktat oss än.

Filmtipset | Live Long and Prosper





We are Apple. Lower your minds and surrender your wallets. We will add our biological and technological distinctiveness to you. Culture will adapt to service us. Resistance is futile.


#168 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 07 November 2010 - 22:16

28 Dagar Senare / 28 Days Later @MovieZine
Jag gillar att man använt det traditionella zombie-konceptet men samtidigt våga använda något mer än standardzombien. Finns mängder med små detaljer som känns igen från andra filmer i genren, men också sådant som återvänder i senare filmer. Den känns också som om storyn får mogna mellan varven, den är inte berättad i ett högt snabbklippt tempo.
Inledningen gillar jag skarpt, scenerna inne från labbet med de vansinniga schimpanserna lyckas bygga upp lite känsla och nyfikenhet på samma gång. Här kände jag igen scenen när Jim vaknar upp också. (En liknande grej användes ju i Resident Evil också om jag inte minns alldeles fel - vem som var först tänker jag dock inte gräva i.
Bra spridning på karaktärer och även hur dessa utvecklas under filmens gång. Här talar jag främst om huvudkaraktärerna och inte soldaterna. Tjejen som spelar Hannah gör ett bra jobb med att spela lilltjejen som tvingas växa upp lite fortare än det är tänkt. Gillar att Christopher Eccelston lyckas få fram sin karaktärs dubbelnatur.
Gillar musiken och hur den överlag används, även om den tar överhanden i en del scener.
Den har en del scener där man hoppar till, en del scener som är obehagliga att se. Men rädd? Nope. Äcklig? Tror inte det, hela påsen Beef-Jerky gick åt. Men den slår ann en nerv, bygger upp engagemanget på rätt sätt och framför allt så är den väldigt välproducerad. Visuellt finns det inget att klaga på - special effekterna är planerade och det kalla ljuset i filmen sätter pricken över i.

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#169 Synon

Synon

    Voff!

  • SuperMod
  • 7,770 posts
  • Gender:Female
  • Location:Stockholm

Posted 07 November 2010 - 23:08

Såg den första gången på bio och det var en mäktig upplevelse. Ett ödsligt, övergivet London. Wow säger jag bara. Ett mindre roligt minne är att filmen frös precis när det var som mest spännande med scenen nere i biltunneln.. Snacka om att sabotera spänningen för den känslan var ju puts väck när filmen väl drog igång igen. Bah.

Beviset för att intelligent liv finns i rymden är att de inte har kontaktat oss än.

Filmtipset | Live Long and Prosper





We are Apple. Lower your minds and surrender your wallets. We will add our biological and technological distinctiveness to you. Culture will adapt to service us. Resistance is futile.


#170 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 08 November 2010 - 09:09

Man har lyckat väldigt bra med miljöerna. :) Illusionen om att London är helt öde är övertygande.

Kan tänka mig att man kommer ur fas när sådant händer. :)

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#171 GreenMonkey

GreenMonkey

    Lieutenant Junior Grade

  • Members
  • 51 posts
  • Gender:Male
  • Location:Knallebygden
  • Interests:Fotboll, Science Fiction, Färgen Blå, Marvel, och så älskar jag mina barn.

Posted 08 November 2010 - 10:06

Predators, 2010

En-mins skådisen Adrien Brody är som vanligt utmärkt i sin rollprestation, om filmen är nyskapande? nja kanske inte utan mer nått man känner igen från föregående Predatorsfilmer nått man trivs med för det känns så familjärt, men filmen är helt klart sevärd pga av dom i mitt tycke duktiga skådisarna, av mig får filmen en 3a.

#172 Insert Username

Insert Username

    Lieutenant Junior Grade

  • Members
  • 61 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 08 November 2010 - 16:54

Ichi the Killer (Trailer)

Ambitiöst försök av Japans provokatör nummer 1; Takashi Miike, att göra film av en manga. Takashi Miike är en regisör som jag har sett några filmer av sedan tidigare.

Just den här filmen är det några år sedan jag såg senast och jag har egentligen aldrig tyckt att den har varit speciellt bra.
Handling finns, men den är ganska så rörig och inte fullt så lätt att hänga med i. Jag tror mer att Takashi Miike har varit intresserad av att tänja på gränserna och det lyckas han bra med. I och med att han gör det så ofta i sina filmer så provocerar han dom som tittar och dom flesta som har sett hans filmer brukar ha någon form av åsikt efteråt.

Det tror jag att han är nöjd med. Själv tycker jag mer om hans seriösa filmer som tex "The Bird People in China", "Blues Harp", "Audition" eller varför inte "The Great Yokai War". Men för att han ska växa som regissör så tror jag att det är nödvändigt för honom att utmana sig själv genom filmer som "Ichi the Killer", "Visitor Q" mfl.

2/5
Hell doesn't want them. Hell doesn't need them. Hell doesn't love them. This world rejects them. - The Devil's Rejects

"Boy, the next word that comes out of your mouth better be some brilliant fuckin' Mark Twain shit. 'Cause it's definitely getting chiseled on your tombstone." - Otis B. Driftwood

#173 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 08 November 2010 - 17:22

Great Yokai War tillhör en av mina favoritfilmer. :)

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)


#174 Insert Username

Insert Username

    Lieutenant Junior Grade

  • Members
  • 61 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 08 November 2010 - 17:32

Så trevligt att någon mer här tycker om den filmen. Fantasy på Japanskt vis är inget som man ser varje dag och när den är så bra som den filmen är, då vill man gärna upptäcka mer. Du kanske rent av tycker om asiatisk film? :)
Hell doesn't want them. Hell doesn't need them. Hell doesn't love them. This world rejects them. - The Devil's Rejects

"Boy, the next word that comes out of your mouth better be some brilliant fuckin' Mark Twain shit. 'Cause it's definitely getting chiseled on your tombstone." - Otis B. Driftwood

#175 XC

XC

    «Thundermoose.»

  • Admin
  • 19,025 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:Titta bakom dig...
  • Interests:TV, Film, Böcker, Science Fiction, Fantasy, Undvika soliga dagar, datorer, internet, retro teknoligi och din senaste post!

Posted 08 November 2010 - 18:04

Jag ser en del asiatiskt. :)

fqq5BYam.jpg
 

Du skall inte lyssna på vad jag säger; du skall fatta vad jag menar.

 

»Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.« (Samuel Beckett)