Hugo Award-nomineringarna är här.

Worldcon, som i år är i Dublin, hostar Hugo Awards.

För er som föredrar text, så är nomineringarna även listade i textform om man klickar på "Read more".

Read more

Diskutera detta på forumet

Stan Lee är död... :(

Legendaren blev 95 år.

Känns hårt i och med att man dels har läst Marvelserier ända sedan barndomen, och dessutom glatts av hans cameos i MCU-filmerna.

Han fick ett väldigt långt och framgånglikt liv. Vi tackar för det.

Diskutera detta på forumet

Star Trek: Picard + böcker återvänder

I väntan på Star Trek: Discovery så har andra roliga Star Trek-relaterade nyheter kommit ut:

1) Böckerna har legat lite i limbo medan licensförnyelsen tydligen dragit ut alldeles för länge, men på Star Trek Las Vegas så fick vi äntligen info om böcker som kommer ut under 2019. Dessa är: "Star Trek Discovery: The Way to the Stars" av Una McCormack, i januari, "Star Trek: The Original Series – The Antares Maelstrom" av Greg Cox i mars och "Star Trek: The Next Generation – Available Light" av Dayton Ward.

2) Patrick Stewart har bekräftat att Picard återvänder. En miniserie som tydligen följer upp vad vår (med alll säkerhet före detta) kapten har för sig 20 år senare.

Läs mer om detta här

Diskutera detta på forumet

The Expanse

Som ni kanske hört så har SyFy bestämt sig för att lägga ner The Expanse. Så säsong 3 är potentiellt den sista.

Jag säger potentiellt, eftersom The Expanse inte är en SyFy-serie, utan de betalar en hel del för den och sänder den. Dock så räcker tydligen inte tittarsiffrorna till för att göra det till en lönsam affär för Syfy.

Orsaken kan ju vara så enkelt som att det är en serie som är mer populära bland unga, och dessa streamar hellre (den finns på Amazon Prime i USA och Netflix här i europa).

Men eftersom det finns ett fristående produktionsbolag bakom så finns ju chansen att någon annan kan ta upp stafettpinnen för säsong 4 och framåt. Netflix har sagt nej, så ansträngningarna bland fansen riktar sig nu mot Amazon, som ju har visat intresse och köpt rättigheterna för andra SF/Fantasy-serier (Lord of the Rings-TV-serien ligger hos dem bland annat).

Sedan, om de har intresse eller budgeten att ta sig an en annan dyr serie är en bra fråga, men chansen finns som sagt.

En petition finns här

Hur mycket nytta detta gör vet man naturligtvis inte, men det skadar ju inte.

Personligen så tycker jag att The Expanse är den bästa SF-serie som går just nu, och det säger jag som gammal Star Trek-fan som gillar Discovery skarpt.

Intresserade kan hitta senaste nyheterna och diskussionerna på Reddit

Diskutera detta på forumet

Science Fiction goes streaming...

Fantasy har härskat i våra TV-rutor under en rätt lång tid (Xena/Hercules, diverese Urban Fantasy, Game of Thrones, snart förhoppningsvis Wheel of Time.

Men med Science Fiction har det varit värre ända sedan Star Trek: Enterprise lades ner. Känns härligt att den trenden nu verkar ha vänt, i mångt och mycket förvånande nog genom streaming-tjänsterna.

Serien som exempelvis Star Trek: Discovery (som förvånande nog hade en stark säsong 1, till skillnad mot många andra Star Trek-serier), ochAltered Carbon visar förhoppningsvis att det finns en marknad för detta.

Nu verkar det som om Ian M. Banks "Culture"-serie kan bli nästa stora (förhoppningsvis) serie för Amazon

Det enda man kunde önska att det kom lite fler serier som inte byggde på böcker, men man tar vad man får. Det var några år då jag inte tittade på TV över huvud taget (hade fullt upp med utbildningar och jobb och grejer), men nu med Netflix, HBO Nordic och liknande så slipper man ju följa en tablå och kan se när som helst, till och med i telefonen (vi lever utan tvekan i ett science fiction-samhälle just nu).

Jag tror den enda "icke-streaming"-SF-serien jag följer just är The Expanse (och även den har ju en bokförlaga, även om jag inte läst den serien ännu).

Men, för oss som gillar SF på TV/skärmen så anser jag att vi just nu har det väldigt bra.

Vilket givetvis inte förhindrar att jag även väntar på saker som Game of Thrones säsong 8 och Stranger Things säsong 3 givetvis,

Det är bara en sak jag inte gillar med speciellt Netflix-serierna. Det är att alla avsnitt släpps på en gång. Jag medger att jag troligtvis är lite egen när jag ser ett avsnitt i veckan även om alla avsnitt släpptes samtidigt. Jag skyller på att om man ser alla på en gång så får man vänta ännu längre på nästa säsong.

 

Diskutera detta på forumet

Tankar - Star Trek: Discovery avsnitt 1 och 2 (The Vulcan Hello/Battle at the Binary Stars)

Star Trek Discovery är äntligen här!

Första intrycket: Specialeffekterna har kommit lång väg. Man såg detta redan när man följde evolutionen från första säsongen av The Next Generation till sista säsongen av Enterprise. Väldigt snyggt filmat dessutom, även det något som man inte alltid varit van vid som Trek-fan.

Det märks att mycket hänt sedan Enterprise slutade. Star Trek har aldrig sett så här bra ut.

Nu är dock specialeffekterna i sig inte speciellt viktig i sig. Det är trevligt att se en Star Trek-serie se så pass bra ut, men handlingen är det viktiga.

Andra intrycket: De har designat om Klingonerna. Igen. Nåväl, detta har skett flera gånger förut, så inga problem från min sida. De kunde kanske tala lite snabbare för min smak. Här finns också ett av mina få (små)problem med piloten. Tycker att Klingonscenerna var lite väl många och utdragna för så pass korta avsnitt. Men å andra sidan är nog tanken att man skall få lite mer insikt i hur de tänker och vad deras planer är. Och kul referens till "The Black Fleet" för en boknörd som mig. En referens jag inte hade väntat mig.

Knepigt beslut att göra de två första avsnitten en slags prolog till själva serien. Man ser inte ens skeppet Discovery under dessa två avsnitt. Om man tänker i boktermer så var detta prologen, och nästa avsnitt är början av kapitel ett.

Det brukar alltid vara en gästkaraktär från den förra serien med i piloten till en ny Star Trek-serie (McCoy i Next Generation, Picard i Deep Space Nine osv). Denna gång tar Sarek får ta den rollen, som fadersfigur och mentor till det som hittills är huvudpersonen, Michael Burnham (trots namnet, en kvinna, vilket är väldigt Star Trek). Vi får följa henne när hon ställs inför en utmaning som närmast nog kan beskrivas som ett myteri när Klingonerna försöker att ena sig och tar sig an Federationen.

Det är svårt att riktigt säga riktigt hur jag känner än. Jag gillade de två första avsnittet, men detta verkar inte bli en "Monster of the Week"-serie, vilket innebär att karaktärsutveckling och handlingen framöver kommer att bestämma detta. Man dömer ju oftast inte en bok på prologen. Dock så är det viktigt att denna prolog ger mersmak, så man fortsätter titta. Vilket jag tycker att Discovery lyckats med.

Som en gammal Star Trek-fan som var med redan innan Star Trek var coolt i Sverige (om det nu någonsin blev det, men låt oss säga mindre obskyrt) så ser jag med gillande på vad jag hittills sett. Star Trek har alltid varit progressivt, och det fortsätter det även vara i den här tappningen. Sedan kommer kanske folk att klaga på att allt är mycket mer avancerat än i originalserien, trots att detta utspelar sig tio år innan, men förhoppningsvis så tog Enterprise den värsta stöten i den frågan.

Skall man jämföra med någon tidigare säsong så känns hittills Star Trek: Enterprise säsong 3 som det närmaste man kan jämföra med. Det var då som Enterprise blev riktigt bra. Tyvärr för sent, men alla Trekkers/Trekkies borde vid det här laget veta att ingen Star Trek-serie blir bra förrän mot slutet av säsong 2/början av säsong 3.

Kanske och förhoppningsvis så bryter Discovery denna trend. Det börjar i alla fall bra och är enligt min mening det bästa pilotavsnittet till en Star Trek-serie hittills.

Jag återaktiverade mitt Netflix-konto för detta. Vi får hoppas att resten av serien blir lika stark eller starkare framöver. Baserat på trailern för resten av säsongen (finns på youtube för spoilerhundar som mig) så ser det ut som detta skulle vara fallet.

Så, Yay, två bra Space Opera-serier som jag följer nu. Den andra är ju givetvis "The Expanse"... Discovery passar alldeles utmärkt som utfyllnad mellan Game of Thrones säsong 7 och The Expanse säsong 3. Tyvärr är det ju bara 15 avsnitt den här säsongen. Man har ju vant sig vid mer när det gäller Star Trek. Men å andra sidan - 15 avsnitt är ju rätt mycket i dagens TV-klimat, där många SF/Fantasy-serier ligger på omkring 10 avsnitt/säsong.

Diskutera detta på forumet

Och den trettonde Doctorn är...

Ja, utan att spoila någonting själv så kan ni se på reveal-videon själv.. :)

 

Själv är jag rätt nöjd med valet, om man säger så. Inte lika förtjust i Chibnall (baserat på hans tidigare Doctor Who/Torchwood-avsnitt), men förhoppningsvis så överraskar även han.

Diskutera detta på forumet

Star Trek: Discovery-trailern är även den här...

Det finns säkert bättre ställen att hitta den på, men länkar till den på streamable för detta.

Kan tilläggas att serien fått ytterligare två avsnitt i säsong 1, vilket innebär att säsong 1 kommer att bestå av 15 avsnitt istället för de ursprungliga 13.

Diskutera detta på forumet

"The Dark Tower"-trailern är äntligen här.

Och ja. Som stor fan av bokserien så fruktade jag det värsta och hoppades på det bästa...

Kommer inte att säga åt vilket håll penden svängde åt när jag såg trailern, men...

Ja.

Bestäm själv hur ni vill reagera.

 

Diskutera detta på forumet

The Expanse, MST3K, Doctor Who och Wheel of Time

Det ser ut som om det är Sony som kommer att göra ett försök att göra en TV-serie as "Wheel of Time" ("Sagan om Drakens Återkomst" på svenska). Låt oss innerligt hoppas att det blir mer av "Game of Thrones"-kvalité och inte elände som "Shannara" eller "The Seeker".

Jag är säker på att det kan göras en bra TV-serie av detta, om bara viljan och kvalitén hos skaparna finns.

För er som är intresserade av ljudböcker, och har lite smådimmiga minnen av serien (eller av någon anledning aldrig läst dem) så ges serien för tillfället ut som ljudböcker. Har själv börjat lyssna på dem nu. Antagligen stoppar de dock där den svenska utgivningen övergavs (efter bok 11, vilket innebär bok 22 i Sverige) men man kan ju hoppas att utgivningen blir en sådan succé att även de tre sista böckerna äntligen kommer ut på svenska (speciellt som dessa tre är fruktansvärt bra).

The Expanse säsong 2 är nu tyvärr slut, som tidigare meddelat så kommer det dock en säsong tre nästa år. Lyckligtvis så har nu Doctor Who äntligen startat upp igen efter det långa uppehållet, så nu har man en ny säsong att se fram emot,

Kan också påpekas att nystarten av Mystery Science Theater 3000 nu finns på Netflix. Inte lika bra som Red Letter Media, men ändock en klassiker som återuppstått.

 

 

 

 

 

Diskutera detta på forumet

The Expanse får en tredje säsong

Livet är bra för en SF-fan just nu. Inte nog med att Star Trek: Discovery snart kommer, The Expanse (min nya favoritserie inom genren) är just nu mitt i säsong 2, men har redan fått löfte om att säsong 3 blir av.

Även denna säsong kommer att bestå av 13 avsnitt (till skillnad från säsong 1, som bara hade 10).

The Expanse bygger på bokserien av James S. A. Corey, och den första boken i serien blev nominerad för en Hugo 2012.

Diskutera detta på forumet

Recension - The Coming of the Terraphiles av Michael Moorcock (Doctor Who)

Recension - The Coming of the Terraphiles av Michael Moorcock (Doctor Who)

"The Society of Terraphiles held a Grand Tourney, currently the most exclusive game in the universe, every two and a half centuries, playing for the Silver Arrow of Artemis (the Big Arrer), whose origins were lost in the mists of time"

Det här är en udda bok. Måste sägas att jag är både en stor fan av Michael Moorcook och Doctor Who. Alla som känner till Michael Moorcocks verk måste ha höjt på både ett och annat ögonbryn när de fick reda på att denna bok skulle komma.

För er som inte vet, Michael Moorcock är mest känd för sitt Multiversum med tillhörande Eternal Champion (där så gott som alla hans böcker är sammankopplade på ett eller annat sätt genom att samma personer/hjältar lever ett parallelt och sammanlänkat liv genom flera dimensioner.

Intresserade kan läsa mer om konceptet <a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Eternal_Champion">här</a>.

Read more

Diskutera detta på forumet

Star Wars VIII har fått ett namn...

... och det namnet är "The Last Jedi".

Filmen regisseras av Rian Johnson och har premiär i december.

Star Wars: The Last Jedi

Diskutera detta på forumet

Recension - Shadowmarch-serien av Tad Williams

Recension - Shadowmarch-serien av Tad Williams

Observera. Denna recension har tidigare postats på forumets recensiondel för rätt länge sedan, men eftersom jag gärna vill att den skall synas lite mer så kommer den här också.

Jag har ärligt talat läst väldigt lite av Tad Williams. Jag läste hans "Memory, Sorrow and Thorn" och "Otherland"-böcker på svenska för länge sedan, men avslutade aldrig serierna. Otherland kom väl aldrig ut komplett, tror jag. Vet inte om "Memory..." gjorde detta.

Nå, för några år sedan när jag gick med i Audible så slängde de ibland upp specialerbjudanden, och en av de få intressanta böckerna som kom upp var just den här serien. Sedan låg de i mitt bibliotek, medan jag hade annat att lyssna på.

Read more

Diskutera detta på forumet

Recension - Worldwar-serien av Harry Turtledove

Recension - Worldwar-serien av Harry Turtledove

"War seethed across the planet. Machines soared through the air, churned through the seas, crawled across the surface, pushing ever forward, carrying death. Earth was engaged in titanic struggle. Germany, Russia, France, China, Japan: the maps were changing day by day. The hostilities spread in ever-widening ripples of destruction: Britain, Italy, Africa...The fate of the world hung in the balance. Then the real enemy came. Out of the dark of night, out of the soft glow of dawn, out of the clear blue sky came an invasion force the likes of which Earth had never known - and worldwar was truly joined. The invaders were inhuman and they were unstoppable. Their technology was far beyond our reach, and their goal was simple. Fleetlord Atvar had arrived to claim Earth for the Empire. Never before had Earth's people been more divided. Never had the need for unity been greater. And grudgingly, inexpertly, humanity took up the challenge. In this epic novel of alternate history, Harry Turtledove takes us around the globe. We roll with German panzers; watch the coast of Britain with the RAF; and welcome alien-liberators to the Warsaw ghetto. In tiny planes we skim the vast Russian steppe, and we push the envelope of technology in secret labs at the University of Chicago. Turtledove's saga covers all the Earth, and beyond, as mankind - in all its folly and glory - faces the ultimate threat; and a turning point in history shows us a past that never was and a future that could yet come to be..."

För att vara helt ärlig är detta den första Harry Turtledove-serien som jag läst. Jag har naturligtvis hört talas om honom och hans förkärlek för alternativ historia, men jag har som sagt aldrig (vad jag vet) varken läst eller lyssnat på någon av hans böcker.

Read more

Diskutera detta på forumet

Gott nytt år!

Scifinytt firar i år 16 år på Internet, vilket jag faktiskt tycker är en prestation.

Det må vara att den lever på extrem sparlåga (delvis mitt fel, eftersom tiden varit lite knapp på senare år), men den lever i alla fall (hipp hipp...) trots Facebook, Reddit och andra stora aktörer.

Min tanke med Scifinytt när det startade var att vara en svensk nyhetssite för science fiction och fantasy. Detta var hösten år 2000, och jag gick på högskolan och hade högtflygande planer. Mestadels för att det just inte fanns någon generell site för SF-fans på den tiden.

Ärligt talat har det gått si och så med dessa planer, forumet har ärligt talat varit den del av siten som gått bäst, mestadels på grund av alla dessa underbara postare som funnits under årens lopp. Tyvärr har många av dem försvunnit in i dimmorna, men jag är oerhört tacksam över deras medverkan under de år de kunde avvara av sitens existens, och jag önskar dem lycka till i framtiden.

Eftersom siten har varit på sparlåga ett tag på grund av att er kära webmaster (dvs mig) jobbat för fullt (jag är programmerare för er som undrar) så har jag satt som nyårslöfte att 2017 kommer att bli ett riktigt bra år för Sci-Fi Nytt. Jag planerar en allmän uppfräshning, men det kommer nog senare under året.

Det jag främst kommer att satsa på är min två käpphästar: Nyheter inom SF/F relevanta för den svenska marknaden och bok-recensioner.

Så, nyheter kommer att dyka upp när som helst under veckan (beroende på när dessa kommer), medan jag planerar en recension i veckan under nästa år. Dessa recensioner kommer då att dyka upp på lördagar (om jag inte får förhinder, i sådana fall blir det söndag eller måndag). Med start den 7:e januari.

Ha det bra i vinterkylan, och känner ni er hågade att snacka med likasinnade i ett litet mindre format än Reddit/Facebook så är ni hjärtligt välkomna in på forumet.

Diskutera detta på forumet

Star Wars, Carrie Fisher och Worldcon

Hoppas alla har sett den nya Star Wars-filmen. I mitt tycke ett värdigt tillägg till rymdsagan. Vet att den inte är allas kopp té, men så är det med allt här i världen. Jag är bara glad över att något bra händer även på filmsidan efter prequel-fiaskot.

Lite tråkigare nyheter är att Carrie Fisher nu tyvärr har lämnat oss, endast 60 år gammal.

Kanske inte helt förvånande med tanke på hjärtattacken hon drabbades av nyligen, men det lät på rapporterna som om hon höll på att återhämta sig.

Ett addendum: Det har varit lite dött här på siten den senaste tiden, risken man för när man veckopendlar till jobb är att tiden till annat minskar dramatiskt.

Jag har dock bestämt mig för att det skall bli ändring på detta under 2017, så håll i hatten.

Angående 2017 så hoppas jag innerligt att den blir bättre än 2016. Om inte annat så blir det världskongress i Helsingfors till hösten. Hoppas alla SF och Fantasy-intresserade åtminstone ger en övervägande tanke om att delta.

Adressen till Worldcon 2017 för eventuellt intresserade

Diskutera detta på forumet

Hugo Award-vinnarna

Midamericon 2 i Kansas är nu avslutad, och detta innebär bland annat att årets Hugo-vinnare har utsetts.

Hitta hela lista här

Det var som vanligt de senaste åren lite drama bland nomineringarna, eftersom vissa konservativa krafter inom fandom försöker att skruva nomineringarna lite åt sitt håll (och ibland trolla genom att nominera Chuck Tingle.. :p) Får se om det blir lite lugnare nästa år i och med att vissa justeringar i nomineringsprocessen kommer att ske då, om jag förstått saken rätt.

Appropå nästa år, så vet ni väl att Finland kommer att vara värdar för nästa års Worldcon, så är ni intresserade så får ni aldrig en bättre chans att få uppleva en världskongress i science fiction och fantasy. Hemsidan för Worldcon 75 ligger här.

Jag skall dit. Häng gärna med, vet jag. Att ta sig till Helsingfors är ju inte speciellt svårt från Sverige.

Diskutera detta på forumet

Star Trek: Discovery

Japp, nya Star Trek-serien har nu fått ett namn, och en liten teaser på hur skeppet skall se ut har dykt upp på Youtube.

Om ryktena stämmer så kommer serien att utspela sig i "vanliga" Star Trek-universumet (till skillnad från filmerna).

Apropå filmer, så hoppas jag inte att ni missat att "Star Trek Beyond" nu haft premiär, och fått väldigt bra recensioner vad jag sett.

En fjärde JJ-Trek film är dessutom på g, så vi har iaf nog inte sett det sista av Kelvin-tidslinjen.

Diskutera detta på forumet

Wheel of Time kommer äntligen på TV (hoppas vi)

Uppenbarligen så har det arbetats på att få igång den där TV-serien som många WOT-fans har längtat efter.

Sedan hur bra den kommer att bli är en helt annan fråga. Om ni minns så släpptes ju en sorts "pilot" på betald reklamtid mitt i natten för ett tag sedan, i ett försök av Red Eagle Entertainment att behålla licensen, men jag är inte riktigt säker på att det är dem bakom detta eller någon annan.

Läs mer här

Diskutera detta på forumet

Hugo-nomineringarna är här!

Och, precis som förra året så har Sad Puppies och Rabid Puppies bestämt sig för att blanda sig i nomineringsprocessen. Men det (faktiskt för mig rätt roande) resultatet att "Space Raptor Butt Invasion" av en viss Chuck Tingle nominerats som bästa novell.

Kommer naturligtvis inte att vinna, även om herr Chuck själv snabbt firade genom att skriva ännu en "bok" som passande nog heter "Slammed In The Butt By My Hugo Award Nomination".

Tingle själv uppdaterade sin bio på Amazon med att titulera sig "Hugo Award nominee Dr. Chuck Tingle".

Inga länkar, eftersom inget jag skulle kunna länka är arbetssäkert, men Google är er behjälpliga om ni vill utforska även de mer bizarra delarna av Hugo-nomineringarna.

Det har ju faktiskt funnits en del knepiga nomineringar förr, (minns ni nomineringen för "Gollums Acceptance Speech"?) och det finns fortfarande en hel del bra på röstsedeln, så jag är inte allför oroad för det slutliga resultatet.

Här hittar ni alla nomineringarna

Vinnaren kommer att presenteras på Worldcon i Kansas City, USA.

Minns också att Helsingfors kommer att vara värd för Worldcon 2017. Jag skall dit. Passa på ni också nu när det är så pass nära. Då har ni också chansen att nominera och rösta på vad ni tycker har varit det bästa inom SF och Fantasy det senaste året. Plus träffa författare, andra nördar och allt annat som ingår.

Länk för intresserade av detta: Helsinki 2017

Diskutera detta på forumet

Recension - Shadowmarch-serien av Tad Williams

Jag har börjat recensera ljudböcker lite smått igen, eftersom jag numer har tid att faktiskt lyssna lite oftare.

Min första recension sedan bra länge gäller Tad Williams lite nyare serie, "Shadowmarch".

Ni kan hitta recensionen på Sci-Fi Nytts Forum

Diskutera detta på forumet

Graphic Audio gör mer Brandon Sanderson och även Michael Moorcock

Enligt deras julpodcast så har vi som gillar ljudböcker mycket godis att se fram emot inom kort från Graphic Audio.

Jag visste sedan förut att de skulle fortsätta producera fler "Mistborn"-böcker, eftersom de gjorde originaltrilogin (och Elantris och Warbreaker).

Men de kommer även att producera ljudböcker baserade på Stormlight Archive, vilket brukar beskrivas som hans "magnus opus".

Samtliga av de böcker som kommit ut på Graphic Audio ingår i Sanderson "Cosmere"-universum.

Förutom det så avslöjades det dessutom att de håller på med Michael Moorcocks Corum-böcker, vilket är ytterst spännande, med tanke på hur få böcker av mästaren som getts ut som ljudböcker. Förhoppningsvis så dyker även andra Eternal Champion-serier upp.

Diskutera detta på forumet

Ny Star Trek-serie

Uppenbarligen så var det dags igen, Star Trek reser sig ur askan (nåväl, filmträsket då) och kommer tydligen att visas på CBS all Access med start 2017. Och givetvis säljas till diverse TV-kanaler då.

Läs mer här

Diskutera detta på forumet

Hugo awards och Finland!

Så, i Worldcon Spokane, USA är nu slut. Tyvärr var jag inte där, men min andra Worldcon kommer absolut att vara 2017, av den enkla anledningen att Helsinki 2017 lyckades vinna budet! Så glid över till Worldcon75 och fundera på att åka dit, nu när det är så nära.

Hugon i år var lite kontroversiell, mest på grund av att vissa grupperingar som ansåg sig vara underrepresenterade bestämde sig för att försöka engagera sina trupper, och de lyckades rätt bra i nomineringsfasen. Mindre bra i röstningsfasen, naturligtvis. Men det ser ändå ut som om det kommer vissa förändringar om två år hur nomineringarna utses.

Nå, här är iaf vinnarna i Hugon. "No Award" hade ett riktigt bra år i år just på grund av de personer nämnd ovan, men de största kategorierna klarade sig rätt oskadda.

See you in Finland... Ja, och givetvis nästa års Swecon!

Diskutera detta på forumet